Lediga tjänster

Student med finansintresse sökes för extraarbete med risk- och avkastningsanalys

Första AP-fonden är en statlig myndighet med uppdrag att förvalta bufferten i det svenska inkomstpensionssystemet. Fonden förvaltar tillgångar till ett värde av ca 338 miljarder kronor 2018-06-30. Målet är att långsiktigt bidra till en hög och förutsägbar inkomstpension genom väl avvägda finansiella risker. Första AP-fonden är en arbetsplats där ansvars-tagande, samarbetsförmåga och en lösningsorienterad inställning värderas högt. Vår värdegrund bygger på långsiktighet, professionalism, engagemang och hållbarhet. Vi söker en prestigelös person med hög integritet, gott omdöme och förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.

Första AP-fondens grupp för Risk- & avkastningsanalys inom enheten Middle office söker nu en student som är intresserad av finansmarknaden samt villig att arbeta uppskattningsvis 5-10 timmar per vecka vid sidan av studierna under ca 1-2 års tid.

Gruppen ansvarar för oberoende risk- och avkastningsanalys av hela investeringsportföljen samt delportföljer. Fonden är inne i en dynamisk period där många processer är nyutvecklade och kräver därav extra övervakning samt dokumentation

Rollen består av bl.a.

  • Kunna följa dataflöden för att stämma av datakvalitet
  • Dokumentera processer
  • Översätta kod till kortfattade processdokument
  • Säkerställa datainläsning

Lämplig bakgrund

Som person är du analytisk och ansvarstagande med ett utpräglat ordningssinne. Du har förmåga att strukturera och prioritera ditt arbete samt viljan att ständigt söka förbättrings-möjligheter. Din kommunikativa förmåga på svenska och engelska är god samt din förmåga att ta till dig statistiska begrepp.

Vi erbjuder en tjänst där du, tillsammans med kunniga och engagerade kollegor, får en inblick i arbetet inom en avancerad kapitalförvaltningsorganisation.

Eftersom Första AP-fonden arbetar för en jämnare könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.

Ansökan

Skicka in din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande.

Du söker tjänsten genom att klicka här! Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta gruppens chef Oskar Olsson, mejladress oskar.olsson@ap1.se . Vi ser fram emot din ansökan!

Vid ett rekryteringsförfarande kommer fonden att behandla dina personuppgifter. Detta kommer ske i enlighet med dataskyddsförordningen. Om du vill veta mer om hur vi behandlar dina personuppgifter och om dina rättigheter, se www.ap1.se.