Lediga tjänster

Jurist med inriktning upphandling till Första AP-fonden

Är du intresserad av en spännande arbetsplats som på ett unikt sätt kombinerar kapitalförvaltning, juridik och myndighetsvärld? Då har du hittat rätt!

Första AP-fonden är en statlig myndighet med uppdrag att förvalta bufferten i det svenska inkomstpensionssystemet. Fonden förvaltar tillgångar till ett värde av 324 miljarder kronor per 2018-12-31 i en portfölj bestående av aktier, räntebärande och alternativa investeringar. Målet är att långsiktigt bidra till en hög och förutsägbar inkomstpension genom väl avvägda finansiella risker. Första AP-fonden är en arbetsplats där ansvarstagande, samarbetsförmåga och en lösningsorienterad inställning värderas högt. Vår värdegrund bygger på långsiktighet, professionalism, engagemang och hållbarhet.

Arbetsbeskrivning

Du kommer arbeta nära verksamheten som jurist i enheten Juridik och rapportera till chefsjuristen.

Enheten juridik arbetar brett med alla juridiska frågeställningar inom fonden. Arbete består främst av affärsrelaterad juridik (framförallt olika typer av avtal i bl.a. följande områden: Riskkapitalfonder, fastigheter, hedgefonder, infrastruktur, derivat (dvs. ISDAs, CSAs, repoavtal), finansiell infrastruktur (såsom depåbanksavtal, clearingavtal, etc.) och systemstöd och IT-lösningar), regulatoriskt arbete samt offentligrättsliga frågeställningar.

I det offentligrättsliga arbetet ingår bl.a. stöd gällande offentlig upphandling, hantering av utelämnande av allmänna handlingar, hantering av remisser, etc. Arbetet med offentlig upphandling har hittills i stor utsträckning lagts ut på externa konsulter. Fonden avser dock nu att hantera upphandlingsarbetet internt. I dina arbetsuppgifter kommer därför ingå att ansvara för processen för offentlig upphandling och att ge juridiskt stöd samt praktisk handledning i samband med fondens upphandlingar. Utöver det kommer du som jurist också arbeta med IT-relaterad juridik, offentligrättsliga frågeställningar samt affärsrelaterad juridik i bred bemärkelse.

Vem är du

Du har en svensk juridisk högskoleexamen eller motsvarande juristutbildning. Du har cirka 3-5 års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från advokatbyrå eller myndighet med inriktning mot offentliga upphandlingar. Du är van vid att självständigt driva upphandlingsprocesser samt förhandla avtal. Du har en vilja att ta dig an nya utmaningar samt lära dig nya juridiska frågeställningar. Det är ett krav att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska, både i tal och skrift.

Arbetet ställer höga krav på din förmåga att arbeta självständigt, strukturerat, noggrant och flexibelt. Som person har du gott omdöme, hög integritet och en god kommunikativ förmåga. Du är duktig på att prioritera och levererar med hög kvalitet. Du löser problem på ett effektivt sätt i samarbete med andra. Du är en lagspelare, har god samarbetsförmåga och är prestigelös i ditt sätt.

Du erbjuds

Du erbjuds en utmanande roll med intressanta arbetsuppgifter hos en modern arbetsgivare som värdesätter sina medarbetare. Rollen innebär många kontaktytor internt och externt och du kommer att kunna låta dig utmanas.

I den här rekryteringen samarbetar Första AP-Fonden med Harvey Nash. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Gustaf Åberg på 076 798 13 61. Varmt välkommen med din ansökan via Harvey Nashs hemsida, sista ansökningsdag är 2019-03-24.

Område:

Stockholm Stockholms län

Anställning: Tillsvidare Heltid